Maison

Title Image

Sisusta viherkasveilla

Sisusta viherkasveilla

Kasvit ja viherkasvit voivat muuttaa kodin. Siksi ne voivatkin olla paras täydennys sisustukseen kodikkaan tunnelman saavuttamiseksi.

Meillä on vihreitä kasveja kodeissamme monesta syystä. Joillekin se on vain kaunis koriste. Toisilla on kasveja terveyden vuoksi, paremman sisäilmaston ja puhtaamman ja kosteamman ilman vuoksi. Mielenkiintoiset tutkimustulokset Kiinasta ja Japanista osoittavat myös että kodissa pidettävät huonekasvit voivat alentaa niin verenpainetta kuin kortisolipitoisuuksia.

Kodissa huonekasvit tekevät myös sisäilmasta paremman ja kosteamman samalla kun ne sitovat ilmassa olevia vaarallisia hiukkasia.

Kaikille löytyy jokin kasvi. On tärkeää valita sinulle oikea lajike sen mukaan, kuka olet ja miten asut. Tämän jälkeen voit luoda hoitorutiinit.

Tässä muutamia vinkkejä kun sisustat kasveilla:

Suuret kasvit: Käytä todella suuria vihreitä kasveja suurilla pinnoilla tai jos huone on korkea. Suurilla pinnoilla toimii myös isot kasvit keskellä huonetta jolloin niistä tulee melkein kuin huonekalu ja ne voivat toimia tilanjakajina. Pienemmässäkin huoneessa suuret kasvit näyttää hyvältä, mutta silloin ne kannattaa sijoittaa nurkkaan, jolloin ne eivät tunnu olevan keskellä huonetta.

Sävellys: Valitse mieluummin yksi tai kaksi kasvia, jotka asetat yhteen, tai yksi iso kasvi erikseen. Yritä sijoittaa joitain kasveja jalustalle luodaksesi eri korkeuksia. Jos asetat useita kasveja yhteen ja haluat jokaisen kasvin näkyvän paremmin, käytä kasveja, joilla on eri muotoisia ja värisiä lehtiä.

Sijoitus: Pinnasta riippumatta kannattaa välttää ikkunaan tarkoitettujen kasvien sijoittamista lattialle. Ne ovat liian pieniä sitä varten. Sisustuksen tulee olla käytännöllistä ja tasapainoista. Harkitse myös kasvien ulkonäköä ja muotoa; Älä aseta kasveja sellaiselle korkeudelle että voisivat aiheuttaa vaaraa. Esimerkiksi kasvi jolla on teräviä lehtiä ei tulisi sijoittaa silmien korkeudelle.

Leikkokukat: Uskalla sisustaa leikkokukilla. Se on kaunista ja antaa koko huoneelle ylellisen ja raikkaan tunteen. Eikä sen tarvitse maksaa maltaita.

Meillä kaikilla on erilaiset maut ja edellytykset mutta varsinaisia sääntöjä ei ole. Lisäksi viherkasvit sopivat hyvin yhteen kaikkien materiaalien ja värien kanssa kodissa.