Maison

Title Image

Välkomna hösten med sköna inbjudande textilier!

Välkomna hösten med sköna inbjudande textilier!

Nu känns det verkligen som om hösten börjar krypa sig på. Det blir mörkt allt tidigare på dagen och temperaturerna sjunker. De allra flesta tillbringar mer tid inomhus. Då får man ta till alla medel för att göra hösten mer trivsam.

Tricket är oftast att tänka färg, textur och belysning! Idag tänkte jag ge några sköna ideér på hur du kan göra det varmare, mysigare och mer ombonat i ditt hem med textilier.

Att byta textilier ger stor effekt för liten peng. Med textilier får du snabbt och enkelt en uppdatering av ditt hem. Med olika kuddfodral, filtar och mattor skapar du en varm och ljuvlig hemkänsla.

Fyra saker man kan tänka på om man vill snabbfixa ett rum med textilier: 

– Byt ut kuddarna i soffan, det är det absolut snabbaste budget knepet. Satsa sedan på en ny pläd och nya gardiner.

–  Tänk på vilken färg du vill ha i rummet. Vad tilltalar dig just nu? Har du till exempel ett vardagsrum med en sandfärgad soffa och vill ha in lite mer färg kan du välja gröna gardiner. Eller vill du hålla en ljus och lätt känsla, kan en enkel vit gardin passa, ger inramning och mjukhet, utan att stå ut allt för mycket. Matcha med kuddar i soffan som passar med gardiner och övriga detaljer som matta, fåtöljer och tavlor. En tumregel är att satsa på åtminstone tre saker som hänger ihop.

–  Var inte rädd för att byta gardiner. Det är ett gammalt mormorsknep, men det finns något väldigt härligt i att säsongs inreda. Det finns så många olika gardiner – sådana som silar ljuset, heltäckande gardiner, sammetsgardiner som är härligt på vintern, en skir linnegardin på sommaren.

– Du behöver inte överinvestera och kasta ut hela bohaget av textilier då du vill uppdatera ditt hem med textilier, det räcker med att bara byta ut några textilier för att få en ny känsla i rummet. 

Välkomna hösten med sköna inbjudande textilier!